Aura-Oasis - - Studie en onderzoek van paranormale fenomenen

maandag 8 juni 2015

Wetenschappelijk verschenen, geest beïnvloedt materie

Invloed van de geest bewezen

In vele wetenschappelijke tijdschriften zoals British Journal of Psychology, Science, Nature, Proceedings of the IEEE, Neuroscience Letters, Psychological Bulletin kan je nu lezen hoe experimenten bevestigen dat we geestelijke invloed kunnen uitoefenen in processen die normaal gezien statistisch perfect gelijk zijn.
Ik bedoel zaken als bijv. het opgooien van een perfect uitgebalanceerde munt zal na 100den proeven exact evenveel keer kop als munt vallen. Een dergelijke test maar met dobbelstenen is vroeger al door Rhine gedaan en bevestigd.

Nu heeft men proeven gedaan op het dubbele spleet experiment van de quantumtheorie. Het gaat erom dat een deeltje ofwel door detector A of detector B moet maar gezien het maar één deeltje is kan het niet door beide. Daar ontstond in de quantumtheorie het idee dat bewustzijn een cruciale rol speelt. De kans dat het A of B wordt vervalt immers slechts na observatie en na vaststelling dat het bijv. door B is gegaan. Voor de waarneming kan je slechts spreken over gelijke kansen.

Omdat dit proces langs geen kanten toeval kan zijn als het bijv. meer langs A dan langs B zou zijn gedaan werd deze methode gekozen als experiment. Meditators probeerden het deeltje uit zijn statische nauwkeurigheid (50%) te halen door het meer langs A of B te laten gaan.
De experimenten bewijzen nu wetenschappelijk dat er een invloed bestaat die invloed heeft op het deeltje met het bewustzijn. Gezien dit in hoogstaande en gecontroleerde wetenschappelijke bevestigende literatuur verscheen is dit nu officieel bevestigd en gecontroleerd.

Dean Radin, die op dit gebied al meer zijn naam liet klinken streeft voor doorbraken in de wetenschap via bewijs. Het verschenen verslag kan je hier lezen. http://www.deanradin.com/evidence/Radin2012doubleslit.pdf

Hiermee is het bevestigd en moet niemand zeggen dat het een trucje, fraude, toeval of gewoon kwakzalverij is. Het is nu bevestigt.

Eer je natuurlijk ook herhaaldelijk winst zou kunnen halen in Casino's moet wel nog wat geoefend worden. De gokker die te vaak boven het toeval scoort wordt er meestal uit genomen op verdenking van mogelijk vals spelen door onbekende trucs.

Natuurlijk zullen er wel veel meer van dergelijke wetenschappelijk bevestigingen moeten zijn eer men onze wetenschap ook gaat herzien. Er zijn er vroeger immers al meerdere verschenen.

Het enige wat men nu gelooft is het "placebo-effect" maar wat is dat dan? Door het onderbewustzijn? Dan is het paranormaal.


aura-oasis 
Andere artikels 

Contact (hulp bij paranormale fenomenen zoals bijv. spookfenomenen)

zondag 7 juni 2015

Ouija

Ouija

Het spiritistisch archief. 
Ik heb jarenlang spiritistische ouijasessies gedaan met groepjes die ik hiervoor opleidde. Het gaat er immers wel vooral wel om hoe je ermee omgaat en vooral moet je ook weten dat wie het eens meemaakte het meteen thuis ook onervaren met vrienden gaat proberen ook al zegt men heilig van niet met mogelijke levenslange gevolgen voor anderen die dit dan ook verder met kennissen probeerden.

Ik heb de sessies altijd heel nauwkeurig gedaan en heel nauwkeurig letterlijk genoteerd naast de vragen. Dit vraagt een extra persoon die heel snel kan schrijven om zowel vraag als antwoord te noteren.
Komen er enkel willekeurige letters uit dan werden die ook zo opgeschreven. Zat er ergens een foute letter in een woord of een letter teveel of te weinig dan werd dit ook zo opgeschreven. Er zijn heel veel sessies geweest waarmee we niet vooruit kwamen en die maar wat "algebra" produceerden zoals ik het noemde.
Ik ben al enkele dagen bezig aan het herlezen van oude sessies die op pc gearchiveerd werden vanaf 1991 ong.
Tussen de vele bestanden zitten er wel tussen die op zijn minst zeer merkwaardig zijn en of overtuigend van een bekende verwant die zich bewijst, of getuigen van zeer spirituele wijsheden over dit leven en het leven hierna. Ook zitten hier en daar hele aparte sessies bij die iets bewezen buiten wat we voor werkelijkheid houden of die we met zekerheid boven ons eigen kunnen moeten plaatsen. Dit kon bijv. vliegensvlugge dichtkunst met rijmende woorden zijn welke niemand van ons in de context van het ouijagesprek zo snel zou kunnen maken in zo'n uitstekende spraakvaardigheid en wijsheid. Het was ook uitgesloten dat iemand zo'n gedicht ooit had gezien.

Als ik ergens een video zie waarin ouija geprobeerd wordt is dat bijna altijd een enorm onkundig gedoe, zowel met wat men ermee wil bereiken als met de handelingen en commentaren van de aanzitters. Zowel van realityseries als in films heb ik nog maar weinig vakkundig spiritisme gezien, geen eigenlijk.
Akkoord, het gaat niet altijd goed en vele sessies zijn gewoon mislukt door geen contact, slechte communicatievaardigheden bij het sturen naar de letters of onervaren door zowel de aanzitters als de geest. In een groepje is het best dit met regelmaat op dezelfde plaats te doen zodat er zich een redelijk contact kan uitbouwen na enkele sessies. Wie er mee aanzit speelt hierbij een grote rol en dat is dan ook verklaarbaar.

Een aantal keren hebben we dus ook hele vreemde fenomenen meegemaakt, zoals verschijnen van enkele foto's op een onmogelijke plaats waarop degene stond waarmee we contact hadden. Degene die in die woning woonde kon zich niet voorstellen dat er op die plaats zo'n foto's zouden gelegen hebben. Ook hadden de bewoners deze foto's nog nooit gezien. Daar lagen normaal gezien nooit foto's maar diende de plek voor opbergen van totaal andere huishoudwaar.
Ze zaten ook niet bij een hoop foto's ergens in een album of doos, maar heel afzonderlijk. Een ongelooflijke zaak.
De max. was wel toen we een overleden Bekende Vlaming die tot ver over de grenzen bekend was geworden, aan de lijn kregen. Hij deelde ons verrassende juiste details mee, inclusief een privé gsm nummer van een nog beroemdere BV. Iemand probeerde dit nummer en dit bleek nog exact te kloppen ook tot grote verwondering van de BV die ermee bevriend was geweest en bepaalde zaken herkende.
Heel speciaal was toen die meer details had omtrent de werkelijke doodsoorzaak en hoe het gegaan was.
Later verscheen in Humo een uitgebreide biografie door een goede kennis over deze BV. Hierin zagen we nogmaals verklaringen voor bepaalde vaardigheden en vreemde gewoontes van de overledene.

Dit zou eigenlijk wel stof kunnen zijn voor een kwalitatief media-artikel. 


Tegenwoordig is het moeilijk om nog mensen genoeg en gelijktijdig bijeen te krijgen om een kring te vormen. Bovendien moet die regelmatig bijeen kunnen komen.

Toen ik Aura-Oasis vzw in 1995 stichtte was er niets te vinden over ouija op internet. Enkel wat encyclopedische omschrijvingen en afbeeldingen van ouijaborden via het museum voor ouijaborden.

Wel werd hier en daar wel eens glaasje gedraaid door jongeren wat eigenlijk ook ouija is. Dit werd meestal gedaan als spelletje en er werden door jongeren allerlei stomme vragen gesteld alsof het een "alwetend waarzeggersbord" was.

In 1996 richtte in ook de website www.aura-oasis.be op. Aangezien ik toen al zeker 10 jaar regelmatig ook experimenterend ouija had geleerd, samen met studies van andere paranormale en spirituele kennis waarvan de kennis van enkele van deze zaken ook nodig bleek bij het vruchtbaar werken met ouija, publiceerde ik de eerste Nederlandstalige webpagina's rond ouija. Jarenlang moest ik mijn werken beschermen want andere sites kopieerden vooral die artikels naar hartenlust. Sitebouwers die er zelf niets van kenden en die dan nog andere beschuldigden van plagiaat omdat ze het artikel dat ze van mij hadden genomen, gekopieerd zagen op andere sites. Intussen zijn alle plagiaat en copyrightovertredingen wel weg.
Het gevolg was dat men zelf maar wat ging neerkrabbelen over ouija zonder kennis of ervaring.

Ik was ook de eerste die wees op de gevaren van ouija. Die "gevaren" gingen viraal. Sommige sites bliezen die gevaren tot onooglijke proporties op met allerlei fantasieën over demonen en andere folterpraktijken van bezitterige en pestende geesten.
Het is nu wel zeker een feit dat er gevaren zijn. Wie onervaren in een auto stapt riskeert ook gevaren, ook al lijkt rijden relatief eenvoudig.

Gelukkig zijn er vele van de honderden ouijasessies van destijds bewaard gebleven dankzij het feit dat ik wel meestal een backup had. Anders was ik die zeker een aantal keer kwijt geweest. Nu kan ik echter de optekeningen terug inkijken en me nog eens opnieuw verdiepen.
En als je dan ziet wat men op tv toont of op websites schrijft zie je hoe onwetend men is en hoe idioot men er soms mee omgaat. 
Recent hoorde ik een nieuw paranormaal radioprogramma waarin wel erg onkundig over ouija werd gepraat.

aura-oasis  
Andere artikels 
Contact (hulp, ervaringen, korte info, problemen met geesten)

maandag 1 juni 2015

Heelal en eeuwigheid

Energie en materie

Miljarden jaren geleden ontstond ons heelal volgens onze wetenschappers. Dit lijkt een enorme tijd. Wat was er vóór? Tijdloosheid?
Idd, geen tijd en geen ruimte. Zelfs het minuscule puntje waarin alle materie zou geperst zitten waaruit de big bang is ontstaan zou geen ruimte mogen ingenomen hebben en geen tijd mogen kennen want ruimte en tijd ontstonden maar na de knal.
Hoe die dan kunnen ontploffen is als er geen tijd en dus ook geen oorzaak kon zijn, laat men in het ongewisse. De benodigde ruimte om het kleine puntje in te nemen ook, al heeft men duidelijk een compromis gezocht door aan te nemen dat het slechts een heel klein beetje ruimte innam, de grootte van het puntje. Daarbuiten was dus niets, ook geen ruimte.
Daardoor moest men nogmaals een aanname doen dat de ruimte tegelijk met de big bang zou ontstaan zijn.
De big bang is een theorie die wat rammelt aan alle kanten. Ook zijn er aanwijzingen dat het niet kan kloppen want ons heelal gedraagt zich er verkeerd voor. Dit kan dus niet.

Als we voor en na dit "puntje" waarin genoeg materie en energie moet gezeten hebben om alles in een klap te kunnen openvouwen, de eeuwigheid bekijken lijken de miljarden jaren dat ons heelal bestaat slechts een oogwenk.

Wat moeten we dan denken van ons leven? We denken geschiedenis geschreven te hebben als we een kampioenstitel bemachtigd hebben maar dit is slechts een illusie. Na dit leven is dit betekeningsloos. Ook de naam die je nu draagt zal niemand nog iets zeggen als de prestaties toch vele geschiedenisboeken zouden overleven.

Het leven is dan ook niet meer dan een ervaring. Spiritueel gezien ligt de werkelijkheid dus in ons werkelijk bestaan buiten deze levensperiode.
De prestaties die we daar hebben blijven dus eigenschappen van onze persoonlijkheid.

Stof om eens over te bezinnen?  



aura-oasis 
Andere artikels 

Contact 
Melden van ervaringen, parapsychologische problemen, hulp gezocht, advies, info, geesten in huis ea.