Aura-Oasis - - Studie en onderzoek van paranormale fenomenen

vrijdag 11 februari 2011

Nacht-Merrie The old hag

De oude heks of de schaduwfiguur op je kamer
Misschien ervaar je het zelf of misschien ken je iemand die het durft te zeggen? 
's Nachts bij je bed neem je een gestalte waar.De realiteit is buitengewoon werkelijk. Je verlamt van angst, de schaduw of de oude vrouw komt bovendien op je borst zitten. Je kan je niet bewegen. Misschien probeert het seks met je te hebben?


Ondanks dat men het verschijnsel probeert te verklaren als slaapverlamming (paralysis) is er toch meer aan de hand. 
Getuigen zijn immers ook al aangeraakt en andere getuigen hebben dezelfde waarneming gehad. Voorwerpen verplaatsen zich in de kamer, het deken beweegt... deuren gaan dicht. Dit is niet langer als psychologisch verschijnsel te verklaren. 

Wat is het dan wel?
Al heel lang in de geschiedenis maakt men melding van de oude heks, de merrie. De nacht-merrie. Inderdaad het woord nachtmerrie komt hiervan. 
Ook door diverse culturen is het verschijnsel bekend.
Tijdens de heksenvervolging was het een bewijs dat je geslachtelijke omgang had met de duivel.
Dat wil niet zeggen dat het een doodgewoon psychologisch verschijnsel is. Er is wel meer aan de hand. Anders zou er geen video bestaan waarop vastligt dat een kandelaar 30 cm verschuift die ruim buiten bereik van de slaper staat.
Het verschijnsel wordt als een geest ervaren en is het ook. Alleen voedt je eigen angst het verschijnsel. Je kan het verschijnsel waarnemen als oude vrouw, als geest, als schaduwpersoon. Meestal heeft het echter maar één verschijningsvorm en is die meestal dezelfde voor volgende ervaringen. We moeten het verschijnsel als spookverschijnsel beoordelen.

Hulp door het branden van salie, het hangen van kruistekens of het wijden van de woning door een priester die exorcisme doet zal niet helpen om een aanwezigheid "uit te drijven" van woning of persoon. Je kan deze niet verbannen van de woning of de persoon in de naam van Christus. Het kan echter een tijdelijk psychologisch effect geven.

Werkelijk hulp bij spookgevallen moet analytischer aangepakt worden met verstand van de verschillende hoofdgroepen waarin deze zich voordoen. Zie de link hieronder, menu "contact".

Aura-Oasis 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten