Aura-Oasis - - Studie en onderzoek van paranormale fenomenen

maandag 1 juni 2015

Heelal en eeuwigheid

Energie en materie

Miljarden jaren geleden ontstond ons heelal volgens onze wetenschappers. Dit lijkt een enorme tijd. Wat was er vóór? Tijdloosheid?
Idd, geen tijd en geen ruimte. Zelfs het minuscule puntje waarin alle materie zou geperst zitten waaruit de big bang is ontstaan zou geen ruimte mogen ingenomen hebben en geen tijd mogen kennen want ruimte en tijd ontstonden maar na de knal.
Hoe die dan kunnen ontploffen is als er geen tijd en dus ook geen oorzaak kon zijn, laat men in het ongewisse. De benodigde ruimte om het kleine puntje in te nemen ook, al heeft men duidelijk een compromis gezocht door aan te nemen dat het slechts een heel klein beetje ruimte innam, de grootte van het puntje. Daarbuiten was dus niets, ook geen ruimte.
Daardoor moest men nogmaals een aanname doen dat de ruimte tegelijk met de big bang zou ontstaan zijn.
De big bang is een theorie die wat rammelt aan alle kanten. Ook zijn er aanwijzingen dat het niet kan kloppen want ons heelal gedraagt zich er verkeerd voor. Dit kan dus niet.

Als we voor en na dit "puntje" waarin genoeg materie en energie moet gezeten hebben om alles in een klap te kunnen openvouwen, de eeuwigheid bekijken lijken de miljarden jaren dat ons heelal bestaat slechts een oogwenk.

Wat moeten we dan denken van ons leven? We denken geschiedenis geschreven te hebben als we een kampioenstitel bemachtigd hebben maar dit is slechts een illusie. Na dit leven is dit betekeningsloos. Ook de naam die je nu draagt zal niemand nog iets zeggen als de prestaties toch vele geschiedenisboeken zouden overleven.

Het leven is dan ook niet meer dan een ervaring. Spiritueel gezien ligt de werkelijkheid dus in ons werkelijk bestaan buiten deze levensperiode.
De prestaties die we daar hebben blijven dus eigenschappen van onze persoonlijkheid.

Stof om eens over te bezinnen?  aura-oasis 
Andere artikels 

Contact 
Melden van ervaringen, parapsychologische problemen, hulp gezocht, advies, info, geesten in huis ea.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten