Aura-Oasis - - Studie en onderzoek van paranormale fenomenen

zondag 18 oktober 2015

Fantasie of echte geesten?


Geest in huis?
In tegenstelling tot wat de meesten zullen denken, nl. dat er meer geesten vermoed worden die terug te brengen zijn naar fantasie, is het wel zo dat de hulpkreten meestal wel over echte spookgevallen gaan.
Men heeft zelf meestal al meermaals zichzelf willen wijsmaken dat het hun verbeelding was want dit kalmeert ook hun angst.
Vaak heeft men daarop ook lang de zaken in de gaten gehouden en let men goed op welke lichten er uit zijn, deuren die gesloten zijn, kranen die dicht zijn en waar alles zich bevindt. Pas als er echt dingen zijn die hard overtuigen gaat men hulp zoeken.
Vaak komen er eerst enkelen die salie branden om het huis te zuiveren van negatieve energieën. Dit bant misschien wel geuren van vorige bewoners maar da's ook alles. Het is een methode die ergens teruggevonden is uit de tijd van de indianenstammen. Daarbij dacht men dat het om salie moest gaan. Dit is dus oorspronkelijk niet meer dan een indiaans ritueel met schaaltje, gedroogde witte salie en een veer waarmee men de rook voor zich uit waait.
Soms is het daarna even stil maar blijkt de geest er kort nadien toch nog te zijn. Soms is die kwader door de salie.
Men probeert ook soms ook via een katholieke priester of exorcist die de duivel in de ban van de kerk slaat van de kerk door die met kruisteken en gewijd water weg te jagen. Gespecialiseerde exorcisten van het Vaticaan zelf beweren dat je de exacte naam van de demon moet hebben. Dit is dan giswerk voor een demonoloog. Meestal haalt dit ook niets uit.

Personen die enkel een onderzoek doen met apparatuur en eigenlijk niet veel van geesten weten behalve de invloed op de apparaten, doen meestal geen poging om de kwestie op te lossen. Doen ze dat toch dan is dat meestal om de voorwaarde te vervullen om in bewoonde huizen te kunnen ipv leegstaande panden. Ook dit levert dus niets meer op. Wel kan registratie van gebeurtenissen nuttig zijn, oa. om uit te sluiten dat het om inbeelding gaat. Helaas lukt zo'n registratie soms maar enkele keren op meerdere gevallen en wil het dus niet zeggen dat als er niets gefilmd of op andere manier geregistreerd is, er niets is.

Er is echter wel een methode die helpt maar die zal het niet overal doen. Deze gebruik ik zelf.

Er zijn echter ook gevallen die ik nooit begrijp zoals verschijningen van een vrouw met kinderen en waarbij soms een man ook is. Bovendien is het niet steeds dezelfde vrouw met evenveel kinderen. Dat is zoiets dat ik niet uitgepuzzeld krijg al is er in de buurt vroeger wel iets gebeurd dat vele bewoners naar daar joeg. Er vielen echter weinig doden en dus kan dit ook bijna niet.

Een ander probleem is het wanneer de geest er dus niet constant aanwezig is en er soms maar heel af en toe gemerkt wordt.

Andere gevallen raken vaak opgelost. Dat het spookt is dus meestal wel sterk overtuigend en ik ben ook al meermaals getuige geweest van manifestaties die gebeuren terwijl ik er ben. Vaak ook tegen mijzelf gericht omdat ik er mee moei.


aura-oasis 
Andere artikels 
Contact

Geen opmerkingen:

Een reactie posten